At være på vagt
Når man møder livet i dets mange afskygninger, som vi alle gør, kan det på et tidspunkt komme dertil, at man stiller sig i en vagtposition. Man observerer alle mulige farer. Man tager sine forhåndsregler. Intet må overrumple en, og man tager ingen chancer. Dette er en god taktik, hvis ens erhverv er politimand eller f.eks vagtmand. Problemet ved denne taktik for os helt almindelige døde herude i det almindelige liv, er, at det kan komme til at spænde ben for vores muligheder. At vi kan komme til at se spøgelser overalt. Nuvel, de findes de spøgelser, men de er ikke i overtal.
Hvordan filen kan man så sortere spøgelserne fra? Det er slet ikke så lige til. Der findes ingen synlige manualer, der giver os et tydeligt svar herpå. Gid der gjorde🙂
Hvad gør man så lige? Hvor finder man så svaret? Det lyder simpelt, men det finder du i dig selv🙂. Din manual har du selv forfattet igennem dit liv – gennem dine erfaringer. Gennem din manual, lærer du dig selv at kende. Du finder ud af, hvad du valgte og fravalgte og hvorfor.
Du må finde ud af, hvad der i samspil med andre giver dig et godt liv og i sandhed også giver andre et godt liv. Du er på ingen måde alene. Det er dig, der tager valgene, men også med tanke på, hvad godt det kan gøre for andre. For dine valg påvirker også andres valg.
Nogle mennesker er ikke parate til at møde dig. Nogle må du vinke farvel til. Nogle må du sige velkommen til. Sådan er livet, fordi vores manualer nødvendigvis ikke taler sammen med andres manualer.
Intet behøver at være statisk. Din manual kan du selv redigere igennem livet. Det lyder så enkelt, men det er det jo langt fra, for det kræver, at du lytter til dig selv. Det er benhårdt arbejde at sortere spøgelserne fra. Men du kan godt, hvis du virkelig ønsker det🙂. Du må ikke gemme dig, hvis du vil leve. Du må tage dig tid og læse din egen manual godt igennem.
Pøj pøj til dig og mig med at skrive videre på vores spøgelsesfri manual🙂